Kihirdették a 38. Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottjait

f87c90714f2ed74de18cc487f87ba3b7ef4edd99

A naturArt tagjai közül Kerekes M. István és Radisics Milán is sikerrel szerepelt az idei Magyar Sajtófotó Pályázaton!

Kerekes M. István: Otthon című képével a Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (egyedi) kategória 1. díját, Co-existence című képével a Természet és tudomány (egyedi) kategória 2. díját is elnyerte, sőt a seregélyek őszi vonulását ábrázoló fotóját külön dicséretben is részesítették.

 

A Természet és tudomány (sorozat) kategória 3. díját pedig A halál színei című sorozata érdemelte ki, mely a verespataki rézbányák működése révén keletkező mérgező kénsavas zagy pusztítását és a korábban ott élők tragédiáját mutatja be.

 

 

A szakmai zsűri 2. díjjal tüntette ki Radisics Milán A szennyezés művészete című sorozatát, mely a szüntelenül növekvő igények kielégítésének melléktermékeként keletkező mérgező hulladékok tározóit mutatja be absztrakt módon. A fotós reméli, hogy a rendkívül környezetkárosító ipari folyamatok művészi ábrázolásával felhívhatja a figyelmet a féktelen növekedés eme rejtett költségeire.

 

 

A pályázatra 267 fotográfus nevezett 2488 pályaművel és összesen 6079 képpel. A díjazott műveket április 16-tól tekintheti meg a nagyközönség a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

Érdeklik hasonló hírek ?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön első kézből híreinkről