Fotóikkal dicsérik a természetet a naturArt alkotói az NKM Galériában

Zsila Sándor: Szellő szárnyán

Harminc évvel ezelőtt Szegeden alakult meg a naturArt Magyar Természetfotósok Szövetsége. Ebből az alkalomból kiállítás nyílik pénteken délután 6 órakor a Klauzál téri NKM Galériában.

A naturArt Magyar Természetfotósok Szövetsége azokat az alkotókat tömöríti, akik a természetfotózást magas színvonalon és szigorú etikai, szakmai elvárásoknak megfelelve művelik.

Az elmúlt harminc évben 27 alkalommal rendezték meg a régió legnagyobb természetfotós pályázatát „Az év természetfotósa” címmel. Ez az a pályázat, amelyet minden természetfotós meg szeretne nyerni hazánkban.

Ezen kívül 168 vándorkiállításuk volt, és 37 közös kiállításon vettek részt az egyesület tagjai. A naturArt által jegyzett fotóalbumok száma húsz, 20, tagjaik pedig összesen 25 egyéni albumot is megjelentettek a három évtized alatt.

A naturArt tagok által nyomtatásban megjelent fotók száma mára már meghaladja a százezret,a tagjaik pedig összesen több mint kétezer díjat hoztak el különféle hazai és nemzetközi pályázatokról.

Legismertebb tagjaik között tarják számon Máté Bencét, aki 2010-ben „Az év természetfotója” címet nyerte a világ legrangosabb pályázatán, a Wildlife Photographer of the Year-on, valamint Daróczi Csaba, aki 2019-ben a legeredményesebb természetfotós lett az egész világon.

A jubileumi fotókiállítást Ugró Sándor, a Kiskunsági Nemzeti Park igazgatója nyitja meg, majd az egyesület történetét Kalotás Zsolt, a naturArt alapító-elnöke eleveníti fel.

A természet dícsérete, avagy 30 év legszebb magyar természetfotói című tárlat április 30-áig tekinthető meg a Klauzál tér 9. szám alatti galériában.

Nyitóképünk illusztráció, Zsila Sándor Szellő szárnyán című fotója.

Forrás: Szeged.hu

Érdeklik hasonló hírek ?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön első kézből híreinkről