Magyar fotósok nyerték a német Glanzlichter fotópályázat két kategóriáját

dar=czi

A német Glanzlichter természetfotós pályázat díjazott képei közt 6 magyar fotós 11 fotója szerepel. A naturArt tagjai közül Daróczi Csaba, Máté Bence, Násfay Krisztina, Tökölyi Csaba és Zsila Sándor szerepelt sikerrel a pályázaton.

A növények szépségét ábrázoló kategóriában taroltak a magyar természetfotósok, hiszen tíz kép közül négyet is ők készítettek. A kategória 1. helyezettje Daróczi Csaba Giganten c. fotója lett, ami még 2013 telén, a fotós egy különleges szokásának köszönhetően készült.  „Régi babonám, hogy minden évben január elsején fotózni megyek. Sajnos ekkor az időjárás nem tette ezt lehetővé, így január 2. lett belőle. Szép zúzmarás idő volt, így egyik barátommal elutaztunk Bogyiszlóra a kedvenc tölgyfáimhoz. A ködben nagyon jól érvényesültek ezek az óriások, hiszen a hátterük gyakorlatilag eltűnt. Sok képet készítettem ezen a napon, de valahogy ez lett a kedvenc belőlük” – emlékezett vissza Csaba, és a nyilvánosságra hozott eredmények alapján úgy tűnik, ezt a fotót tartotta kedvencének a szakmai zsűri is.

A fotós Blaue Stunde c. képe szintén bekerült a legjobb növényfotók közé, épp úgy, ahogy Zsila Sándor Windmühle c. fotója és Kaszás Norbert Tanz der Gräser c. képe is. Daróczi Csaba ráadásul triplázott a pályázaton, hiszen az Aerial Views of Nature kategóriába benyújtott Morgenwind c. képét szintén magasra értékelte a zsűri.

A Nature as Art kategóriában szintén magyar győztest avattak, itt Kaszás Norbert Versteckspeil c. fotója nyerte el leginkább a zsűri tetszését, sőt a fotós Goldener Regen c. fotóját szintúgy kiemelte a zsűri.

A madarak viselkedését bemutató kategória tíz díjazottja közt szintén akad három magyar név. Ebben a kategóriában a szakmai zsűri Násfay Krisztina Leben am Abgrund c. fotóját, Tökölyi Csaba Duell in Schwarz und Weiß c. fotóját, továbbá Máté Bence Beobachter c. fotóját választotta a legjobbak közé. Máté Bence nevével egyébként az emlősök kategóriában is találkozhatunk, ahol Ein Spielzeug für drei Hunde c. fotóját méltatta a zsűri.

Az idei ünnepélyes díjátadó a járványügyi helyzetre való tekintettel elmarad.

Érdeklik hasonló hírek ?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön első kézből híreinkről