Már 31. alkalommal indul el „Az Év Természetfotósa” pályázat!

05_1_1393_2334

A naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége Egyesület immár 31. alkalommal hirdeti meg
Magyarország és Közép–Európa legrangosabb, legnagyobb hagyományokkal rendelkező természetfotós pályázatát a: „Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2023” c. pályázatot.

A pályázatra március 30 és május 10 között lehet pályázni.

Összesen 15 kategóriában várunk képeket. A felnőttek fejenként 30+10, az ifik 15+10 képpel pályázhatnak.

Részletes pályázati feltételek itt olvashatók!

A naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége, 1989-es megalakulása után első
feladatai egyikeként olyan fotópályázat megrendezését tűzte ki célul, amely alkalmas arra, hogy a magyar természetfotósok évről évre összemérhessék képességeiket, és a nagyközönség előtt is bemutathassák legszebb alkotásaikat. Ebben a szellemben írta ki a szövetség, immár 31. alkalommal „Az Év Természetfotósa” pályázatot, melynek névadó támogatója az idén a Saubermacher Magyarország Kft.

A pályázaton ismét van „Mobillal a természetben” kategória. Sokszor előfordul, hogy meglátunk egy érdekes természeti jelenséget, vagy jelenetet, de nincs nálunk komoly gép. Ilyenkor marad a mobil eszköz, ami értő kézben szintén csodálatos képeket tud rögzíteni. Ezeket várjuk a pályázatra.

Kevesen tudják, de ma a természetfotózás a legsikeresebb művészeti ág Magyarországon.
Természetfotósaink – legtöbbször a naturArt tagjai – szinte hetente nyernek a világ nagy pályázatain. Ennek egyik fő oka az, hogy a hazai „Év természetfotósa” pályázat 31 éve a legszigorúbb etikai szabályok szerint a valódi természetfotós teljesítményt, a természet alapos ismeretét és az igazi kreativitást helyezi előtérbe. Ezen a versenyen eredményesen szereplő fotósok közül nem egy világhírnévre tett szert, elég csak Máté Bence, Daróczi Csaba, Haarberg Orsolya, Potyó Imre, Radisics Milán, Kerekes István vagy ifj Lőrincz Ferenc nevét említeni.

Bár a képértékelés szubjektív, többször előfordult már, hogy a naturArt „Év Természetfotósa” pályázatán kiemelkedőnek értékelt képek később nagy nemzetközi karriert is befutottak. Ezért is van az, hogy több fotós erre a pályázatra „tartalékolja” legjobb képeit és itt akarja először a nagyközönség elé tárni. Így mindenki nagy az izgalommal várja a November 7.–én, a Magyar Természettudományi Múzeumban sorra kerülő díjátadót, ahol kiderülnek az eredmények. „Az Év Természetfotósa” díjkiosztó mindig nagy média esemény is, a nyertesek híre kb 3 millió emberhez jut el a nagy hírportálokon keresztül

Fáth Péter elnök

Érdeklik hasonló hírek ?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön első kézből híreinkről