Close
Profil részletek
Réti
Zoltán

Életrajz

1955-ben születtem Budapesten.
Végzettségemet tekintve építőipari diplomával rendelkezem, most is szakmámban dolgozom, a fényképezést hobbyként űzöm.

A természet szeretete és tisztelete a megismerés vágyával ötvöződve automatikusan vezetett a pillanatok szépségének megörökítéséhez. Ma is szívesebben fényképezem a természet gyönyörű, ritka és izgalmas pillanatait, mint az elvonatkoztatott képi talányokat. Így a felvételek szinte zsákmányként kerülnek birtokomba, de igazi örömet az ad, ha megjelenítve másoknak is esztétikai élményt nyújtanak.

Első fotós egyesületem a Nimród fotóklub volt, melynek 1982 óta voltam tagja. Ez az időszak a kezdeti botladozások, az ismeretszerzés ideje volt, bár több képem megjelent a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretén belül szervezett „Találkozás a természettel” kiállításokon.

Az igazi aktív fotós tevékenységet az 1993-as esztendő hozta meg, amikor a Fotó Natura Egyesület alapító tagjaként rendszeresen kezdtem fényképeket alkotni.
Azóta több kiállításra pályáztam eredményesen. Legbüszkébb az „Év természetfotósa ’95” fotópályázaton elért I. díjra vagyok.

1996-tól tagja vagyok a naturArt Magyar Természetfotósok Egyesületének, ahol 2004-től az Ellenőrző Bizottság elnöki tisztét is ellátom.
2002-ben MAFOSZ Fotóművész diplomát kaptam.

Képeim több újságban is megjelentek: a Nimródban, az Erdélyi Nimródban, a Fotográfiában, a Fotó Mozaikban, a Vadgazda Magazinban, a Fotó Art Magazinban, a Természetbúvárban, illetve a Természet című lapokban.

Alapelvem, hogy bármilyen természeti környezetbe is kerüljek, ottlétemnek a helyszínen semminemű nyoma ne maradjon.

Reményem, és célom, hogy képeim úgy örökítsék meg e gyönyörű világot, hogy az a kultúra és az ismeretterjesztés részeként unokáinknak is élményt jelenthessenek.

Budapest, 2017. január hó

Social média
Fiók részletek
Media Gallery for Reti.zoltan
Galéria
A felhasználó nem készített még galériát