Close
Profil részletek
Fáth
Péter

Fáth Péter (1957)

Közgazdász, fotós, természetfotós.

A fotózással már gyermekkorában megismerkedik családon belül. Édesapja, és később Gink Károly révén nagyon sokat szív magába a vizuális kultúrából. Egyetemi évei alatt a Közgazdász fotórovatának vezetője. Sikeres egyéni kiállítások, pályázatok, megjelenések országos lapokban jellemzik ezt az időszakot. 1980-ban megnyeri az MTI tehetségkutató pályázatát, melynek fő díja egy státusz az MTI-ben. Ezt nem fogadja el, hanem a közgazdász pályát választja.

Először a borexportban, majd a Mezőgazdasági Minisztériumban dolgozik. Innen nyeri el az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) vezetői posztját, melyet 18 évig tölt be rendkívül sikeresen. Személyesen közreműködik sok, magyarországi óriás-beruházás idevonzásában.
Ezután 6 évig a GDF Suez egyik magyarországi vezetője, jelenleg a német TÜV Rheinland Intercert Kft egyik vezető munkatársa.

Kezdetben a riportfotózás, később a természetfotózás iránt fordult érdeklődése. Többszörös díjnyertes ebben a műfajban.

Jelentős társadalmi munkát vállal a hazai fotós életben: a Magyar Fotóművészek Szövetségének tiszteletbeli elnöke, a Magyar Fotográfiai Alapítvány Felügyelő Bizottságának, elnöke és 2015-től a naturArt Magyar Természetfotósok Szövetségének elnöke.

Social média
Fiók részletek
Media Gallery for Fath.peter2
Galéria